|
|
Maträtter och måltider
På Rockelstad Slott bjuder vi på skogens mat och det närproducerade från åker och trädgård.
Vår ambition är att följa årstidernas variationer, och anpassa främst middagens huvudrätt och det hemlagade
fikabrödet efter säsong. Ni äter vanligtvis i en helt egen middagsmatsal.
Middagen
Här i storgodsens regioner föredras ofta viltkött av Hjort, Älg, Vildsvin, And eller Rådjur.
Men fisk som Gös, Gädda och Abborre från sjöarna i trakten kan också duga som huvudrätt.
En trerättersmiddag bestående av förrätt, huvudrätt och efterrätt ingår i upplägget.
Ekologiskt och närproducerat
Ekologiskt är kanske ett modeord idag, men vi är sedan lång tid KRAV-certifierade avseende gårdens spannmålsproduktion.
I vår matlagning används ekologiska råvaror där så är möjligt.
Meny
Här finns ingen helt fast meny då vi ej bedriver restaurangverksamhet. Oftast kontaktar kocken er ett par veckor
i förväg och föreslår möjliga alternativ efter säsong. Matlagningsaktivitet med kocken som handledare
är ofta möjligt upp till ca 20 personer.
Luncher
Målsättningen med lunchmaten är att den skall vara mättande, men inte alltför tung, detta för att
deltagarna inte skall somna på eftermiddagens konferenspass.
I lunchen ingår sallad, hembakt bröd, lättöl, vatten, kaffe och liten kaka.
Förmiddagsfika och eftermiddagsfika
Många grupper som återvänder hit minns det hembakta kaffebrödet. Vi hittar på någon rolig cheescake
eller kaka med säsongens frukter, eller kaka med choklad eller, eller, eller nåt alldeles underbart
(dock kanske inte bröllopstårta som på bilden nedan).
Att tänka på gällande mat
- Glöm inte bort att ta reda på och meddela oss om vegetarianer och allergiker i god tid
- Vi kan förmedla vin till middagen, ni kan också ta med egen dryck.
- Vår matsal och kök är i den Östra flygeln, mot pristillägg kan maten ätas i gamla slottsmatsalen (bärs över)
- Vi brukar ha färskt hembakat bröd till måltider där det passar.
Lågprisalternativ med Konferens och mat i egen regi
Vi har ett alternativt upplägg för konferensarrangemang. Om ni hyr ett eller flera av våra hus
och ordnar konferens i egen regi, så står köket/köken till ert förfogande. Ni handlar och tillagar då
den mat ni behöver. Kanske ett bra lågkonjunkturalternativ, och faktiskt
ganska populärt.
Lyxalternativ med gamla slottsmatsalen
Antalet "konferensställen" med en ursprunglig och orörd barockmatsal från tidigt 1600-tal
torde vara lätträknade. Delar av möblemanget från 15- och 1600 talet tillhörde Eric von Rosens
samling av medeltida artefakter. Grisaille målningarna i taket kom troligen till under 1670 talet.
Vår huvudmatsal som kallas Kristallsalen finns i en av de stora flyglarna i direkt anslutning till gårdsköken som alltid
varit belägna i flygeln. Men mot visst pristillägg är det möjligt att istället inta middagen i den
gamla slottsmatsalen. Maten bärs då över från flygeln eftersom slottet ej har något komplett kök.
För det behöver vi ta hjälp av extra personal. Gamla slottsmatsalen används vanligen vid t.ex.
kundrepresentation.
|
| |
|