Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Kostnader vid Bröllop på Rockelstad

    Prisbilden för bröllop varierar främst med antal personer och era önskemål. Dock har vi under maj, juni, aug och sep en minimikostnad. Följande delar ingår dock alltid:

- Övernattning för samtliga (eller så många ni tycker er kunna placera)
- Bröllopsmatsal (Kristallsalen) inkl vita linnedukar, stearinljus, tårtställning m.m.
- Festlokal / Danslokal (Brygghuset).
- Städning av samliga rum/lokaler (ej köksstädning/diskning).

Ovanstående är de delar man alltid behöver. Exempel på andra saker som ingår är:
- Plats för vigselceremoni i parken.
- Utemöbler
- Grillar (för t.ex. fredagskvällen)
- Möbler och middagsutrustning i matsalar och kök.

Kom också ihåg att vid denna form av uthyrning är det vi som står för kök, matsalsutrustning och sånt som normalt är en del av kostnaden i de bröllopsmenyer och bröllopspaket de flesta restauranger använder sig av. Själva middagen kostar därför normalt betydligt mindre (normalt ca 300 kr/kuvert + servering är vanligt) än på de ställen som erbjuder bröllopspaket. All dryck (även till maten) står ni också för själva. Övernattningsmöjligheten är också något som de flesta andra ställen (i alla fall hotell) tar betalt för separat (ingår här), och som ni här ofta själva kan ta viss betalt av gästerna för (logi). Vi finns också på plats under helgen för att hjälpa till, svara på frågor och ordna olika saker. Försök därför gärna se på den totala kostnaden och ev. delfinansiering från gästernas "logi" när ni räknar ihop er budget.

Vi är säkert inte billigast, men med en sådan här "anläggning" skall vi nog inte vara det heller. Å andra sidan är vi nog långt ifrån dyrast. Kanske beror det på att få (om några) andra ställen hyr ut under samma former som vi gör. Sammantaget gör det att ni här kan ha en bröllopsfest fredag-söndag där alla övernattar, har tillgång till trevliga och passande lokaler för både brudskål / mottagning, middag och dans till vad vi tror är en jämförelsevis rimlig totalkostnad.

Då det verkar vara mycket populärt att hålla bröllop här och antalet helger är begränsat, har vi satt en lägsta kostnad under de populäraste månaderna/helgerna.

När ni gör en kalkyl utgår ni från grundkostnaden. Denna beräknas per person som det dukats för vid middagsbordet. Därutöver finns ett antal tillval som det ofta finns andra alternativ för än de lösningar vi erbjuder. Alla tillvalskostnader hittar du under rubriken Priser. Under populära helger måste summan av grundkostnad och tillvalsdelar komma upp till mimikostnaden (eller mer). Även om ni inte önskar använda tilläggsdelar blir kostnaden under populära helger ej lägre än minimikostnaden.

Andra delar av året än de mest populära helgerna går det bra att komma överens om en lägre totalkostnad om ni tror att ni blir färre än ca 40 personer/gäster. Detta sker då genom att ni först summerar de delar ni önskar och att vi gör ett rabatterat pris på samtliga delar, och att priset låses till ett minsta antal personer.

Specialuppgörelser för barn möjligt (utifrån vad som är rimligt beroende på ålder och antal barn).

Denna kostnad avser lördag - söndag samt tillgång till Östra flygeln och Kristallsalen från fredag eftermiddag/kväll, samt övernattning för fyra personer fredag-lördag. Det är vanligt att fler personer kommer redan på fredagen, antingen för att hjälpa till och förbereda eller för att börja festen redan på fredagen (t.ex. med grillning i egen regi). Kostnaden för extra personer (utöver de 4 personer som ingår) är 350 kr/person fredag - lördag och ingår som en av de möjliga tilläggsdelarna.

Om gästerna övernattar eller inte är ganska oväsentligt för oss, då vi ändå inte kommer hyra ut rummen/bäddarna till någon annan. Tanken är att ni skall vara helt ensamma här åtminstone lördag-söndag.

Vi mailar gärna över ett mer utförligt word-dokument om bröllopsarrangemang här på Rockelstad. Dokumentet är på ca 500 kb, och funkar bäst att ta upp på fasta mailadresser (mycket problem med t.ex. Hotmail).

Om kostnaden är av mindre betydelse i sammanhanget finns f.o.m mars 2007 några nya möjligheter som vi inte erbjudit tidigare i ett särskilt dokument.

 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Kostnader och priser vid bröllop
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2009-03-16

Rockelstad är certifierade av Krav