Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Besök Rockelstad för Bröllopsplanering

    Det är nästan ett måste att komma hit och titta och bilda er en egen uppfattning innan ni bestämmer er för var ni vill hålla er bröllopsfest. Bröllopsplaneringen utgår ofta mycket från platsen där man beslutar sig för att ha sitt bröllop. Då vi ganska ofta har arrangemang som börjar på lördagar och slutar på söndagar har vi funnit att söndagar ungefär vid 3-tiden (15:00) brukar vara passande för sådant besök. Vid den tiden har oftast ev. helgarrangemang slutat eller är på gång att avslutas, samt att det fortfarande är dagsljus ute. Observera att på söndagar efter stora helgarrangemang är det ofta stökigt och obäddat i husen, då vi inte påbörjat städningen ännu. En annan dag/tid som kan fungera är fredag eftermiddag/kväll. På fredagarna är det roligare att gå runt eftersom det är städat och bäddat. Nackdelen kan vara att det under stor del av året inte är dagsljus vid den tid på fredagar ni har möjlighet att komma. Det går också bra att besöka oss de flesta veckodagar.

Vid ett sådant första möte föredrar vi om det är möjligt att guida runt er lite i husen och berätta om olika möjligheter och alternativ för att hålla bröllop. Observera att ett besök där vi går runt i husen och tittar måste bokas på förhand via e-mail. Om ni bara vill komma hit på egen hand och endast gå runt i parken behöver det inte bokas. Men om ni är seriöst intresserade så rekommenderar vi ändå att vi bokar ett möte så spar ni kanske in en resa.

Om ni funnit att det är här ni vill ha er bröllopsfest, och vi bokat in en lämplig helg, vill ni troligen komma hit igen och titta minst en gång. Antingen för att visa föräldrar/svärföräldrar eller bara gå runt och planera boendet, ta reda på exakta detaljer etc. Detta är definitivt möjligt. Vi har inga regler för hur många gånger ni maximalt får besöka oss, bara det att ni kanske får gå runt helt/delvis på egen hand. Maila oss gärna om datum och tider, eftersom det vanligtvis inte går att gå runt och titta precis när ett arrangemang pågår i visst hus.

Inför första mötet här på Rockelstad bokar vi först en mötesdag & ungefärlig tid. Om det blir stora förändringar i denna tid (trafikstockning etc.) är det bra om ni ringer oss. När ni sedan anlänt till gården är det bäst att ringa oss igen om meddela att ni är här. Detta eftersom parkytorna är mycket stora (16 hektar) och att det inte finns någon reception som ser att ni kommer.

Ni ringer på mobilnummer 070 - 565 12 02. Om ingen svarar när ni kommit fram och gått runt en första sväng i parken själva, så går ni ner till det stora röd-vita huset och knackar på. (det fösta hus man ser när man kommer fram till gården).

Innan ni åker hemifrån, skriv gärna ut vägbeskrivningen, och försök ta med en karta i bilen. Förnämliga GPS navigatorer brukar inte hitta hit. Från Stockholm har vi en vägbeskrivning med bilder som är gjord av ett tidigare bröllopspar. Det är inte svårt att hitta hit, men ändå ganska vanligt att man på vägen från Stockholm sitter och pratar i bilen och missar avfarten från motorvägen i Järna (trots 3 skyltar), och får lov att åka en extra omväg på ca 4 mil. Det går att åka hit över Nyköping också, men det är mycket längre.


 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Besök Rockelstad för Bröllopsplanering
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2008-11-10

Rockelstad är certifierade av Krav